Tekstinmuotoilu

omakustanne   työhakemus   CV    ilmoitus    tiedote    mainos     verkkojulkaisu   yleisönosastokirjoitus     tarjouspyyntö    tarjous    tilaus       reklamaatio         vuosikertomus   

AMK-opinnäytetyö   pro gradu   väitöskirja     raportti    reportaasi     painotuote


Puheessa ja kirjoituksessa on vissi ero: puhetta voimme korjailla ja täydentää pitkin matkaa, kun taas kirjoitetun tekstin on tultava toimeen omillaan. Usein kirjoittajalle käykin niin, että vaikka sanat ovat koossa, teksti ei tunnu ihan valmiilta. Ehkäpä se kaipaakin viimeistelyä.

Huoliteltu ja elinvoimainen kieli herättää lukijan luottamuksen. Olipa lukija asiakas, yhteistyökumppani tai vaikka opinnäytteen arvioija, hän arvostaa sitä, että lukeminen on helppoa ja miellyttävää. Hän haluaa myös ymmärtää tekstin sisällön ilman suuria ponnisteluja.    

Ammattilaisen pöydällä teksti tulee kuntoon nopeasti ja varmasti. Tekstinmuotoilupalvelun käyttäminen on viisasta varsinkin silloin, jos kirjoittajalla on lukivaikeutta tai hänen äidinkielensä on jokin muu kuin suomi. Painettava ja verkossa julkaistava materiaali on aina viimeistelyn arvoista.


Sanapajan tekstinmuotoilu toimii näin 

1. Tutustu palvelujen kuvauksiin sivun alaosasta. Löydätkö tarvitsemasi vai räätälöimmekö?

2. Täytä Tarjous- tai yhteyspyyntö-lomake. 

3. Liitä tarjouspyyntöön koko teksti tai muutama näytesivu esim. alkuosasta. Jos tekstiä ei ole digitoitu, kerro siitä Postilaatikko-kentässä.

4. Halutessasi voit antaa hintakaton eli maksimihinnan, jota emme ylitä.  

5. Yhteydenotto ja tarjouspyyntö eivät sido Sinua mihinkään.

6. Jos haluat mieluummin heti puhelinpalvelua, soittele numeroon 040 552 7736.

Tarjous- tai yhteyspyyntö

Täytä soveltuvin osin, hoidetaan loput myöhemmin.

Tekstinmuotoilun palvelut 

Oikoluku

Korjaan lyöntivirheet ja kirjoitustekniset puutokset. Tarkistan mm. välimerkit, alkukirjaimet, yhdyssanat, numeroilmaukset, vierassanat, viittaussuhteet ja taivutuspäätteet. Tekstistä tulee virheetön

Hinta 0,4 snt/merkki (n. 10 e/sivu A4, Times New Roman 12, riviväli 1,5) tai 40 e/tunti, minimiveloitus 40 e. Hintaan sisältyy ALV 24 %.

Teen korjaukset suoraan tekstiin, ja teksti tulee valmiiksi heti. Alkuperäinen tyyli ja sävy säilyvät. 

Tarkistus

Oikoluvun lisäksi tarkistan sanajärjestyksen, ilmausten symmetrian ja kappalejaon. Huolehdin virkkeiden luettavuudesta ja hyvän asiatyylin säilymisestä. Tekstistä tulee virheetön ja sujuva

Hinta 0,6 snt/merkki (n. 15 e/sivu A4, Times New Roman 12, riviväli 1,5) tai 40 e/tunti, minimiveloitus 40 e. Hintaan sisältyy ALV 24 %. 

Teen korjaukset tekstiin ensi sijassa Wordin Jäljitä muutokset -toiminnolla, joten ne erottuvat selkeästi ja voit hyväksyä tai hylätä muutokset. Hyväksymistoiminto voidaan jättää pois, jolloin teksti tulee valmiiksi heti. Voit pyytää esim. hillittyä tai rohkeaa käsittelyä. 

Toimittaminen

Oikoluvun ja tarkistuksen lisäksi saat rakennetta koskevia ehdotuksia ja suosituksia. Kiinnitän huomiota varsinkin turhiin toistoihin ja ilmaisun tarkkuuteen. Tavoitteena on virheetön, sujuva, loogisesti etenevä ja ilmaisuvoimainen teksti. 

Hinta 0,8 snt/merkki (n. 20 e/sivu, A4, Times New Roman 12, riviväli 1,5) tai 40 e/tunti,  minimiveloitus 40 e. Hintaan sisältyy ALV 24 %. 

Teen merkinnät ensi sijassa Wordin Jäljitä muutokset -toiminnolla, jolloin ne erottuvat selkeästi ja voit hyväksyä tai hylätä muutokset. Hyväksymistoiminto voidaan jättää pois, jolloin teksti tulee valmiiksi heti. Voit pyytää esim. hillittyä tai rohkeaa käsittelyä. 

Opinnäytetyön viimeistely

Viimeistelen opinnäytteesi opiskelijaystävälliseen hintaan. Varsinaisen tekstin lisäksi tarkistan ja viimeistelen taulukot, kuvat ja kaaviot sekä huolehdin lähdeviittaukset ja lähdeluettelon oppilaitoksen vaatimusten mukaisiksi. 

Pyydä tarjousta tai yhteydenottoa yllä olevalla lomakkeella. 

Tekstin kirjoitus digimuotoon 

Kirjoitan käsin kirjoitetun tai muuten digitoinnin tarpeessa olevan tekstin sovittuun digimuotoon. Tarvittaessa muokkaan kieliasua joko kevyesti (ks. Oikoluku), perusteellisemmin (ks. Tarkistus) tai kokonaisvaltaisesti (ks. Toimittaminen). 

Pyydä tarjousta tai yhteydenottoa yllä olevalla lomakkeella.

Voit toimittaa tekstin Sanapajaan Hämeenlinnan Loimalahteen, postittaa sen tai lähettää skannattuna tai hyvälaatuisena digimuotoisena valokuvana.