Tekstinmuotoilu

omakustanne   työhakemus   CV    ilmoitus    tiedote    mainos     verkkojulkaisu   yleisönosastokirjoitus     tarjouspyyntö    tarjous    tilaus       reklamaatio         vuosikertomus   

AMK-opinnäytetyö   pro gradu   väitöskirja     raportti    reportaasi     painotuote


Puheessa ja kirjoituksessa on vissi ero: puhetta voi korjailla ja täydennellä pitkin matkaa, mutta kirjoituksen on tultava toimeen omillaan. Kirjoitettu teksti kaipaa usein viimeistelyä senkin jälkeen, kun asiat ovat koossa ja sanat peräkkäin.

Huoliteltu ja elinvoimainen kieli herättää luottamusta. Asiakas, yhteistyökumppani ja jokainen lukija arvostaa sitä, että lukeminen sujuu helposti ja tekstin sisällön ymmärtää jo ensi lukemalla.    

Ammattilaisen pöydällä teksti tulee kuntoon nopeasti. Oikoluvun tai tarkistuksen teettäminen on viisasta varsinkin silloin, jos kirjoittajalla on lukivaikeutta tai hänen äidinkielensä on jokin muu kuin suomi. Painettava ja verkossa julkaistava materiaali on aina viimeistelyn arvoista.


Sanapajan tekstinmuotoilu  

1. Tutustu oikoluvun, tarkistuksen ja toimittamisen sisältökuvauksiin sivun alaosasta. 

2. Täytä Tekstinmuotoilun yhteyslomake (tai hyppää tämän ohjeen kohtaan 3). Lähetä tarjouspyynnön mukana koko teksti tai muutama näytesivu. Jos teksti ei ole digimuodossa, kerro siitä Postilaatikko-kentässä. Yhteydenotto ja tarjouspyyntö eivät sido Sinua mihinkään.

3. Jos aloitat asioinnin mieluummin puhelimessa, soittele tai tekstaa (myös WhatsApp ja Signal) numeroon 040 552 7736.

Sanapaja on hiljentynyt opiskeluvapaan ajaksi 31.5.2024 saakka. Viestit luetaan ja niihin pyritään vastaamaan. 

Tekstinmuotoilun yhteyslomake

Tekstinmuotoilun palvelut 

Oikoluku  

Korjaan lyöntivirheet ja kirjoitustekniset puutokset. Tarkistan mm. välimerkit, alkukirjaimet, yhdyssanat, numeroilmaukset, vierassanat, viittaussuhteet ja taivutuspäätteet. Tekstistä tulee virheetön

Hinta 0,4 snt/merkki (n. 10 e/sivu A4, Times New Roman 12, riviväli 1,5) tai 50 e/tunti, minimiveloitus 50 e. Hintaan sisältyy ALV 24 %.

Teen korjaukset suoraan tekstiin, ja teksti tulee valmiiksi heti. Alkuperäinen tyyli ja sävy säilyvät. 

Tarkistus 

Oikoluvun lisäksi tarkistan sanajärjestyksen, ilmausten symmetrian ja kappalejaon. Huolehdin virkkeiden luettavuudesta ja hyvän asiatyylin säilymisestä. Tekstistä tulee virheetön ja sujuva

Hinta 0,6 snt/merkki (n. 15 e/sivu A4, Times New Roman 12, riviväli 1,5) tai 50 e/tunti, minimiveloitus 50 e. Hintaan sisältyy ALV 24 %. 

Teen korjaukset tekstiin ensi sijassa Wordin Jäljitä muutokset -toiminnolla, joten ne erottuvat selkeästi ja voit hyväksyä tai hylätä muutokset. Hyväksymistoiminto voidaan jättää pois, jolloin teksti tulee valmiiksi heti. Voit pyytää esim. hillittyä tai rohkeaa käsittelyä. 

Toimittaminen 

Oikoluvun ja tarkistuksen lisäksi saat rakennetta koskevia ehdotuksia ja suosituksia. Kiinnitän huomiota varsinkin turhiin toistoihin ja ilmaisun tarkkuuteen. Tavoitteena on virheetön, sujuva, loogisesti etenevä ja ilmaisuvoimainen teksti. 

Hinta 0,8 snt/merkki (n. 20 e/sivu, A4, Times New Roman 12, riviväli 1,5) tai 50 e/tunti,  minimiveloitus 50 e. Hintaan sisältyy ALV 24 %. 

Teen merkinnät ensi sijassa Wordin Jäljitä muutokset -toiminnolla, jolloin ne erottuvat selkeästi ja voit hyväksyä tai hylätä muutokset. Hyväksymistoiminto voidaan jättää pois, jolloin teksti tulee valmiiksi heti. Voit pyytää esim. hillittyä tai rohkeaa käsittelyä. 

Opinnäytetyön viimeistely

Viimeistelen opinnäytteesi opiskelijaystävälliseen hintaan. Varsinaisen tekstin lisäksi tarkistan ja viimeistelen taulukot, kuvat ja kaaviot sekä huolehdin lähdeviittaukset ja lähdeluettelon oppilaitoksen vaatimusten mukaisiksi. 

Pyydä tarjousta tai yhteydenottoa yllä olevalla lomakkeella. 

Tekstin kirjoitus digimuotoon 

Kirjoitan käsin kirjoitetun tai muuten digitoinnin tarpeessa olevan tekstin sovittuun digimuotoon. Tarvittaessa muokkaan kieliasua joko kevyesti (ks. Oikoluku), perusteellisemmin (ks. Tarkistus) tai kokonaisvaltaisesti (ks. Toimittaminen). 

Pyydä tarjousta tai yhteydenottoa yllä olevalla lomakkeella.

Voit toimittaa tekstin Sanapajaan Hämeenlinnan Loimalahteen, postittaa sen tai lähettää skannattuna tai hyvälaatuisena digimuotoisena valokuvana.