Kynälauantait

Luovan sanataiteen kirjoitusryhmä 

Hämeenlinnan Kumppanuustalolla, Kirjastokatu 1,

joka toinen lauantai klo 10.30 - 13

12.9., 26.9., 10.10., 24.10., 7.11. ja 21.11.2020 (18 t)

Ohjaajana FM, sanataideohjaaja Virpi Paananen

Kynäilevät lauantait sopivat kaikille, joiden kirjoituskäsi kaipaa aamujumppaa ja joiden sielu syttyy sanoista. 

Aiempia kirjoittajaopintoja ei tarvita. Ehkä kirjoitit viimeksi koulussa ja haluaisit teroittaa kynääsi. Vai kaipaatko kirjoittamiseesi lisää jäntevyyttä, rauhoitettua aikaa, sanataideteknisiä vinkkejä, tuoreita aiheita tai uusia ideoita?  

Voit tulla tyhjän lehtiön ja avoimen mielen kanssa. Yhtä hyvin voit tulla hakemaan ytyä puolivalmiiseen käsikirjoitukseen. 

Joku haluaa tallentaa muistiin tosielämän kaaria ja sattumuksia. Toinen tähyää kauas arkitodellisuudesta, retkelle sanojen avaruuteen ja mahdollisiin maailmoihin. Kirjoittajan ilot ja ihmetykset ovat samat, pyrkimys yhteinen: löytää oma ääni, tuore ja rohkea. 

Kynälauantait ovat luovuuden ja sanomisen juhlaa. Teoriaopetuksessa painottuu proosa, mutta halutessasi voit kirjoittaa koko ajan runoja. Lajit ruokkivat toisiaan, ja harjoitukset tukevat kaikkea kirjoittamista.    

Ehkä haaveilet ryhmästä, jossa voit jakaa ajatuksia kirjoittamisesta ja elämästä. Haluatko jakaa tekstejäsi ja saada kannustavaa palautetta? Vai kirjoitatko mieluummin itsellesi? Valinta on sinun. 

Saat jatkaa kirjoittajan matkaasi siitä missä juuri nyt olet. Tervetuloa mukaan! 

Kynälauantait 12.9. - 21.11.2020 klo 10.30 - 13  

  • Virittäytymistä faktaan ja fiktioon 12.9.2020
  • Tuore ilmaisu - katse kohti lyriikkaa 26.9.2020
  • Aistihavainnoista kuvaukseksi 10.10.2020
  • Henkilö ja hänen äänensä: monologi ja dialogi 24.10.2020
  • Kerronnan juoni ja jännite 7.11.2020
  • Vinkkejä, aiheideoita, sudenkuoppia ja oman kirjoittajaäänen kuulostelua  21.11.2020

Jokaiseen kertaan sopii hiukan teoriaa, kirjallisia maistiaisia, keskustelua ja useita sanataideharjoituksia. Mukaan tarvitset itsellesi sopivat kirjoitusvälineet. 

Sanapaja toimii Hämeenlinnan Kumppanuustalon Säde-luokassa (2. krs). Taloon voi tutustua osoitteessa https://www.hameenlinnankumppanuustalo.fi/ 

Osallistujamaksu on 120 e.

Maksu kattaa vuorovaikutteisen opiskelun 10 hengen ryhmässä (mahdollisuus turvaväleihin) ja enimmäkseen sähköisesti jaettavan materiaalin. 

Lisämaksusta saat halutessasi ohjaajalta kirjallisen palautteen omasta muutaman sivun mittaisesta tekstistäsi. Palautepalvelun hinta on 40 e. Kiinnostusta tähän ei tarvitse ilmoittaa etukäteen, eikä näihin palautteisiin käytetä yhteistä työaikaa. - Suullista palautetta saavat kaikki halukkaat pitkin matkaa osana ryhmän työskentelyä, eikä sillä ole hintalappua. 

Sinulle, joka olit mukana kevään -20 Kynälauantaissa Verkatehtaalla: Opiskelusisällöt keväällä ja syksyllä ovat varsin yhtäläiset. Olet silti lämpimästi tervetullut mukaan - kertausta on luvassa, mutta myös tuoreita harjoituksia, vaihtoehtoisia ja muuntuvia tehtäviä sekä uusia kirjoittajaystäviä. 

Ryhmä on täynnä.